Hoofdgerechten
Visgerechten
- Gebakken Zeetong“ meuniere”.( 500 gr )
- Gebraiseerde kabeljauwhaas “ Ostendaise “.
- Gebakken roggevleugel met kappers en limoen .
- Gebakken kabeljauwhaas , frisse vinaigrette met tomaat en fijne kruiden.
- Paling in ‘t groen met fijne kruidenslaatje.
- Tarbot moot klassiek bereid naar keuze.
Vleesgerechten
- Als rundsvlees opteren wij na jaren ervaring voor het ras “BELFURNES ANGUS “
Een superieure kwaliteit uit een doorgedreven selectie van Schotse Aberdeen Angus.
Gekweekt met liefde en veel zorg in Veurne door de familie Vanderhaeghe . - Vers gesneden tartaar van rib-eye. 200 gr
- Rib-eye 350 gr
- Cote a L’os per 2 pers 800gr
- Filet pur 250 gr
- Meatburger“ belfurnes angus “ Grand Cru .
(gestoofde uien , gelakt buikspek , pickle chutney ,
Supllement “Rossini “ gebakken ganzenlever - Schotse Picanha. (malste stukje op de bil) 400 gr
- Schorsvel of Onglet“ Bordelaise “.
- Lamskroon Schotsspecial grill Rack.
- Doorspekte varkenskotelet Cross & Blackwell.
Gevogelte
- Hoeve maïskip “a la broche” 1,4 kg per 2 pers (1 uur bereidingstijd )
facon “Place de Lices St- Tropez “
(kan telefonisch besteld worden op voorhand om de wachttijd in te perken ) - Jonge Franse duif “Clamar“.
Organenvlees
- Kalfsnieren met Tierenteyn mosterd en jeneverbessen .
- Kalfslever romige zoetzure portosaus met ciderazijn.
- Kalfszwezeriken.
Meesterlijke klassiekers
- Groentenstoemp met braadworst en gebakken spek met Tierenteyn mousseline
- Kalfsbroodje met Mediteraanse groenten en kruiden
- Kalfs blanquet a l’ ancienne
- Gekonfijte konijnenbout met pruimen en Rodenbach bier
- Lams navarin op z’n oosters (met noten en gedroogd fruit)
- Lams navarin Gardiniere
- Choucrout garnie“ Alsacienne “
- Tartiflette van munsterkaas
- Vol-au-vent van kippenbout met kalfsgehakt en Parijse champignons
- Haantje in rode wijn met spek , Parijse champignons en zilveruitjes
- Kalfstong in Madeira saus
- Varkens wangen met “Brugse Zot” bier en mosterd stutte
- Rundsstoofvlees met “pied de boeuf “ tierenteyn mosterd en peperkoek
- Gebraisseerde kalf gehaktballekes in tomatensaus met fijne kruiden .
- Kalfs ossu bucco met tomaten en basilicum .
- Gestoofd witlof met beenham gegratineerd met vier kazen .
Alle gerechten worden geserveerd met een keuze aan aardappelen
- Huisgesneden frietjes / rijkelijk gemonteerde puree van polder aardappelen
- In boter gestoofde charlotte aardappel met platte peterselie / in de schil gekookte aardappel
- Groentenstoemp / gratinaardappel /aardappelkroket
Al deze gerechten zijn mogelijk in traiteur mee te nemen naar huis.
Dit in vacuum verpakking. Vraag meer info aan Yvo
Voorgerechten
- Terrine van huisgemaakte paté met ganzenlever en Brugse Zot
klassieke zure groentjes , Confituur van rode uien. - Kristalbrood met “Pata Negra “ Mangalica varkensras
pesto van gekonfijte tomaten en basilicum .
is een authentiek Hongaars varkensras die een trage rijping doorgaat van minimum 24 maanden - Terrine van ganzenlever
- Chutney van ananas en mango met gekonfijte gember en munt
- Gegrilde Toast van rozijnenbrood .
- Gebakken Eendenlever
- Gekonfijte appel, karamel van Calvados met noten en gekonfijt fruit
- Mergpijp met fijne kruidencrumble.
- Toast met kort gebakken bospaddenstoelen
- Krullen van eendenlever en coulis van bladpeterselie
- Geplette polderaardappel met zure room “Moscovit” Osietra kaviaar: 20gr
Carpaccio's
- Carpaccio van huisgemaakt buikspek met Tierentyn mosterd, dragon, ingelegde groentjes, sorbet van gekonfijte sjalotten.
- Vitello tonato
Carpaccio van zacht gehaard kalfsfilet, creme van tonijn. - Carpaccio van rib eye “ Belfurnes Angus “
Gedroogde pruimen, mosterdkruid, geraspte parmezaankaas.
Krullen van gemarineerde eendenlever - Artisanaal gerookte wilde Schotse Shetland zalm.
Gewoon klassiek met fijne kruidenslaatje, verse sjalot en limoen . - Carpaccio van tonijn met Thaise invloeden.
Glas- en groenten noedels met sojascheuten opgefrist met limoen en wasabi. - Carpaccio van rauwe langoustines.
Fijne kruidensla met pijnboompitten, limoensap en notenolie.
Salades
- “PATA NEGRA” MET MELOENCOCKTAIL.
Carpaccio van Iberico ham, cockail van meloen met gekonfijte gember, yoghurtsorbet met pepermunt . - CESAR SALADE
Kort gebakken hoevekip, gepocheerd scharrelei ,
Krullen Tette de Moines, vers gebakken croutons van hoevebrood , uibeignets
Filet van ansjovis van beste kwaliteit, krokante brickdeeg met curry en komijnzaad
Dit alles samen met een Cesardressing . - SALADE GESIERS DE CANARD CONFITS
Gekonfijte eendenmaagjes, gedroogde spekreepjes, gekonfijte lookschilfers, gebroken walnoten, krokant gebakken croutons van hoevebrood, gekonfijte tomaten.
Dit alles samen met een lekkere dressing . - SALADE VAN GEITENKAAS
Een pure chevre Fermier licht verwarmd, gedroogde spekreepjes .
Chutney van gekonfijte vijgen en wijnperziken met noten en rozemarijn.
Dit alles op een lekker slaatje met dressing. - SALADE CAPRESE
Carpaccio van Coeur de boeuf tomaten, licht gekonfijte Provençaals gekruide tomaten, kroket van mozarellabolletjes als ook vers verscheurde Mozarella met tapenade van kappers, top Ansjovis en verse basilicumblaadjes .
Lekker bijhorende dressing met eenTaste of Bloody Mary. - SALADE NIÇOISE
Kort gebakken tonijn geblust met Aziatische toetsen
Sla, bonen, top ansjovis, gepocheerd hoeve-eitje, appelkappers, gekonfijte tomaat, olijven, krokkante brickdeeg met curry, komijn zaad en Parmezaanse kaas, uischilfers, verse kruidensalade, krokante croutons . - ARTISJOK MET VINAIGRETTE
Violet artisjok kort gebakken, rouwe sjalot, peterselie, franse vinaigrette, broodcroutons, gehakte peterselie, fijne kruidensalade - VEGGIE QUICHE
Van mediteraanse groenten en een pure chevre de fermier .
Pasta's
- Een klassieke carbonara met verse carpaccio van panchetta en daslook.
- Verse pasta vongolé met rode pepers en koriander.
- Kort gebakken inktvis, taboulet op z’n mediterraans, eigen jus met fijne kruiden
- Krokant gebakken grote langoustines .
- Safraan risotto met gewokte groenten, schaaldieren.
- Verse fetucini met zwarte truffel en parmezaankaas
- Risotto van bospaddenstoelen met Sint Jacobs-noot
- Noordzeekrab met risotto