• Home
  • Restaurant
  • Menu
  • Reserveer
  • Impressie
  • Contact
  • Video
  • Reserveer online
  • Hoofdgerechten
  • Meesterlijke klassiekers
  • Voorgerechten
  • Carpaccio's
  • Salades
  • Pasta's

Hoofdgerechten

Visgerechten

  • Gebakken Zeetong“ meuniere”.( 500 gr )
  • Gebraiseerde kabeljauwhaas “ Ostendaise “.
  • Gebakken roggevleugel met kappers en limoen .
  • Gebakken kabeljauwhaas , frisse vinaigrette met tomaat en fijne kruiden.
  • Paling in ‘t groen met fijne kruidenslaatje.
  • Tarbot moot klassiek bereid naar keuze.

Vleesgerechten

  • Als rundsvlees opteren wij na jaren ervaring voor het ras “BELFURNES ANGUS “
    Een superieure kwaliteit uit een doorgedreven selectie van Schotse Aberdeen Angus.
    Gekweekt met liefde en veel zorg in Veurne door de familie Vanderhaeghe .
  • Vers gesneden tartaar van rib-eye. 200 gr
  • Rib-eye 350 gr
  • Cote a L’os per 2 pers 800gr
  • Filet pur 250 gr
  • Meatburger“ belfurnes angus “ Grand Cru .
    (gestoofde uien , gelakt buikspek , pickle chutney ,
    Supllement “Rossini “ gebakken ganzenlever
  • Schotse Picanha. (malste stukje op de bil) 400 gr
  • Schorsvel of Onglet“ Bordelaise “.
  • Lamskroon Schotsspecial grill Rack.
  • Doorspekte varkenskotelet Cross & Blackwell.

Gevogelte

  • Hoeve maïskip “a la broche” 1,4 kg per 2 pers (1 uur bereidingstijd )
    facon “Place de Lices St- Tropez “
    (kan telefonisch besteld worden op voorhand om de wachttijd in te perken )
  • Jonge Franse duif “Clamar“.

Organenvlees

  • Kalfsnieren met Tierenteyn mosterd en jeneverbessen .
  • Kalfslever romige zoetzure portosaus met ciderazijn.
  • Kalfszwezeriken.

Meesterlijke klassiekers

  • Groentenstoemp met braadworst en gebakken spek met Tierenteyn mousseline
  • Kalfsbroodje met Mediteraanse groenten en kruiden
  • Kalfs blanquet a l’ ancienne
  • Gekonfijte konijnenbout met pruimen en Rodenbach bier
  • Lams navarin op z’n oosters (met noten en gedroogd fruit)
  • Lams navarin Gardiniere
  • Choucrout garnie“ Alsacienne “
  • Tartiflette van munsterkaas
  • Vol-au-vent van kippenbout met kalfsgehakt en Parijse champignons
  • Haantje in rode wijn met spek , Parijse champignons en zilveruitjes
  • Kalfstong in Madeira saus
  • Varkens wangen met “Brugse Zot” bier en mosterd stutte
  • Rundsstoofvlees met “pied de boeuf “ tierenteyn mosterd en peperkoek
  • Gebraisseerde kalf gehaktballekes in tomatensaus met fijne kruiden .
  • Kalfs ossu bucco met tomaten en basilicum .
  • Gestoofd witlof met beenham gegratineerd met vier kazen .

Alle gerechten worden geserveerd met een keuze aan aardappelen

  • Huisgesneden frietjes / rijkelijk gemonteerde puree van polder aardappelen
  • In boter gestoofde charlotte aardappel met platte peterselie / in de schil gekookte aardappel
  • Groentenstoemp / gratinaardappel /aardappelkroket

Al deze gerechten zijn mogelijk in traiteur mee te nemen naar huis.
Dit in vacuum verpakking. Vraag meer info aan Yvo

Voorgerechten

  • Terrine van huisgemaakte paté met ganzenlever en Brugse Zot
    klassieke zure groentjes , Confituur van rode uien.
  • Kristalbrood met “Pata Negra “ Mangalica varkensras
    pesto van gekonfijte tomaten en basilicum .
    is een authentiek Hongaars varkensras die een trage rijping doorgaat van minimum 24 maanden
  • Terrine van ganzenlever
  • Chutney van ananas en mango met gekonfijte gember en munt
  • Gegrilde Toast van rozijnenbrood .
  • Gebakken Eendenlever
  • Gekonfijte appel, karamel van Calvados met noten en gekonfijt fruit
  • Mergpijp met fijne kruidencrumble.
  • Toast met kort gebakken bospaddenstoelen
  • Krullen van eendenlever en coulis van bladpeterselie
  • Geplette polderaardappel met zure room “Moscovit” Osietra kaviaar: 20gr

Carpaccio's

  • Carpaccio van huisgemaakt buikspek met Tierentyn mosterd, dragon, ingelegde groentjes, sorbet van gekonfijte sjalotten.
  • Vitello tonato
    Carpaccio van zacht gehaard kalfsfilet, creme van tonijn.
  • Carpaccio van rib eye “ Belfurnes Angus “
    Gedroogde pruimen, mosterdkruid, geraspte parmezaankaas.
    Krullen van gemarineerde eendenlever
  • Artisanaal gerookte wilde Schotse Shetland zalm.
    Gewoon klassiek met fijne kruidenslaatje, verse sjalot en limoen .
  • Carpaccio van tonijn met Thaise invloeden.
    Glas- en groenten noedels met sojascheuten opgefrist met limoen en wasabi.
  • Carpaccio van rauwe langoustines.
    Fijne kruidensla met pijnboompitten, limoensap en notenolie.

Salades

  • “PATA NEGRA” MET MELOENCOCKTAIL.
    Carpaccio van Iberico ham, cockail van meloen met gekonfijte gember, yoghurtsorbet met pepermunt .
  • CESAR SALADE
    Kort gebakken hoevekip, gepocheerd scharrelei ,
    Krullen Tette de Moines, vers gebakken croutons van hoevebrood , uibeignets
    Filet van ansjovis van beste kwaliteit, krokante brickdeeg met curry en komijnzaad
    Dit alles samen met een Cesardressing .
  • SALADE GESIERS DE CANARD CONFITS
    Gekonfijte eendenmaagjes, gedroogde spekreepjes, gekonfijte lookschilfers, gebroken walnoten, krokant gebakken croutons van hoevebrood, gekonfijte tomaten.
    Dit alles samen met een lekkere dressing .
  • SALADE VAN GEITENKAAS
    Een pure chevre Fermier licht verwarmd, gedroogde spekreepjes .
    Chutney van gekonfijte vijgen en wijnperziken met noten en rozemarijn.
    Dit alles op een lekker slaatje met dressing.
  • SALADE CAPRESE
    Carpaccio van Coeur de boeuf tomaten, licht gekonfijte Provençaals gekruide tomaten, kroket van mozarellabolletjes als ook vers verscheurde Mozarella met tapenade van kappers, top Ansjovis en verse basilicumblaadjes .
    Lekker bijhorende dressing met eenTaste of Bloody Mary.
  • SALADE NIÇOISE
    Kort gebakken tonijn geblust met Aziatische toetsen
    Sla, bonen, top ansjovis, gepocheerd hoeve-eitje, appelkappers, gekonfijte tomaat, olijven, krokkante brickdeeg met curry, komijn zaad en Parmezaanse kaas, uischilfers, verse kruidensalade, krokante croutons .
  • ARTISJOK MET VINAIGRETTE
    Violet artisjok kort gebakken, rouwe sjalot, peterselie, franse vinaigrette, broodcroutons, gehakte peterselie, fijne kruidensalade
  • VEGGIE QUICHE
    Van mediteraanse groenten en een pure chevre de fermier .

Pasta's

  • Een klassieke carbonara met verse carpaccio van panchetta en daslook.
  • Verse pasta vongolé met rode pepers en koriander.
  • Kort gebakken inktvis, taboulet op z’n mediterraans, eigen jus met fijne kruiden
  • Krokant gebakken grote langoustines .
  • Safraan risotto met gewokte groenten, schaaldieren.
  • Verse fetucini met zwarte truffel en parmezaankaas
  • Risotto van bospaddenstoelen met Sint Jacobs-noot
  • Noordzeekrab met risotto

Brasserie Grand Cru

Noorweegse Kaai 5 | 8000 Brugge België

T 050 73 75 96 | E brasserie.grandcru@gmail.com

RESERVEER ONLINE